lördag 8 juni 2013

När magkänslan leder vägen så kan det gå hur som helst

Ni vet den där beslutsångesten som jag haft i en vecka nu. Det har varit svårt, det har mätts och vändits och vridits på hur jag skulle göra. Först sa jag "om den får plats i svärföräldrarnas bil då köper jag den". Mina svärföräldrar mätte och det skiljde 19 cm för att den skulle få plats. Man kunde få den hemkörd för en kostnad på 500kr och då vart jag snål. Jag försökte förlika mig med tanken att det får vara för den här gången och att jag kommer hitta något annat.
Men jag kunde inte låta bli att tänka ännu en vända. Bestämde mig sent i går kväll för att åka och kika ännu en gång, kanske att sargen gick att skruva bort och hoppas på att den inte var limmad? Jag och en karl på stället välte ned skåpet och började skruva. Se och så var det! Så jag ringde till svärföräldrarna som ändå någonstans hade på känn att jag kanske skulle ringa, så de kom snällt och hjälpte mig hem med den fina skänken/linneskåpet.

Härlig teak och fina fynd

Här står den provisoriskt i vår hall i väntan på att få flytta in i sovrummet. Jag ska bara stuva undan lite annat först och skruva ned en garderob för att den ska få plats ;)
Imorgon blir en fixar dag då jag hoppas skåpet kommer på plats och vi kan fortsätta få i ordning här hemma.

Med hem fick Penn-Kalle följa, en Spinett tallrik, en Hyacint kopp (lite skadad) och flera fina ramar. 1900kr kostade skåpet och det andra köpte jag för 100kr.

Jag hittade förresten en Blocket annons med vad jag kunde se samma skåp, den var brännmärkt med Bodafors Design B Fridhagen. Made in Sweden 1960. Kan det stämma?

Lite avis var jag för att jag inte kunde åka ut till Täby idag och ta tillfället i akt att träffa alla retrobloggare och se vad de hade för fint på sina bord. Fast jag tycker trots allt att mina inköp idag inte alls var fy skam ;)


//Therese

2 kommentarer:

  1. Grattis till skåpet. Det är så himla fint :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är supernöjd, det har hittat sin plats nu :)

      Radera