tisdag 5 februari 2013

Ordet slänga

Jag har en "allergi" och det är när folk använder sig av ordet slänga. Senast idag fick jag höra att någon skulle vara tvungen att slänga saker för att få plats i ett mindre boende. Jag försökte med "Ja ut på Blocket och så?" "Nä slänga, orka hålla på med Blocket"..... och där får jag bita mig i tungan för att inte hamna i diskussion.
Varför slänga? Om man ändå gör sig besvär att åka till ett återbruk och kasta grejerna/möblerna/kläderna, varför inte åka till tex Myrorna, Stadsmissionen eller till annan välgörenhet?
Vad är skillnaden? Vissa kommer ju till och med och hämtar gratis hemma hos dig, ett telefonsamtal så är det klart.

När denna situation uppstod idag så hade Jonas tänkt tanken "det där tog hon bra" (fast jag egentligen bara bet mig i tungan) och nu sitter jag här och eldar upp mig i min blogg samtidigt som jag beklagar mig för min karl ;)

Självklart pratar jag inte om sådant som faktiskt är trasigt, inte går att laga och som ingen annan kan tänkas vilja ha. Det får slängas.

//Therese

6 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen, måste rensa ut förrådet på grejer som ska slängas! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vafals Peter! Är du på lite retsticke humör idag? ;)

   Radera
 2. Oh, jag har precis samma allergi, av en riktigt svår art!Nu är det dock bra på det viset, när jag har ett eget litet loppis så behöver jag ju inte skämmas när jag "haffar" folk när jag hör att de ska till tippen. KASTA INGET, FÅR JAG!:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att vi har samma "åkomma". Finurligt med eget loppis så att du kan rädda saker från folks dumdristighet :)

   Radera
 3. Håller helt med. Så fort jag hör detta så kryper det i kroppen. Idag pratade jag med en arbetskamrat som ska flytta från villa till lägenhet och som berättade att han beställt en container....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ont i hela mig bara jag hör om det... folk :(

   Radera