måndag 6 augusti 2012

Uppslagsverk

När jag fyllde år för några månader sedan så fick jag denna bok i present (hade önskat mig den och lobbat för den länge). Jag gillar bilderna och den enkla texten. Det senaste jag letade upp i denna var Eros av Stig Lindberg efter att jag hade stått och tummat lite på några tallrikar för 20kr styck.
Moderna möbler köpte jag när jag var och hälsade på mina föräldrar i Örebro. Sprang på den på en bokrea helt oförhappandes. Ca en hundralapp fattigare och en tegelsten till bok (enligt uppgift väger den 4,2 kilo) att släpa på så är jag väldigt nöjd med mitt impulsköp. 


Jag är utbildad möbelsnickare och har ett gesällbrev inom det, så möbler/möbel design ligger mig varmt om hjärtat. Fick en snickarbänk av en kollega för ett tag sen och just nu så står den hos mina "svärföräldrar" och väntar på att jag ska köpa ett eget hus att ha den i. Så om några år kanske jag tar tag i det igen, iaf på hobbynivå.

Det var ett litet sidospår, tillbaka till böckerna :)
Vilka böcker eller uppslagsverk tycker ni att man absolut ska ha i sin bokhylla som handlar om porslin/design/möbler/loppis/historia osv? Jag vill lära mig mer.

//Therese

4 kommentarer:

 1. Gillar också boken om porslin. Även om jag hade lite högre förhoppningar om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar hur många dekorer som är okända eller som bara inte har tagits upp i denna bok. Kanske får hoppas på en uppföljare som är matigare. Själv samlar jag på tre dekorer som inte är nämnda i Svenska serviser.

   //Therese

   Radera
 2. S.E Vingdahls Porslinsmärken är bra att ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag genast kolla in den! Tack för tipset.

   Radera