onsdag 31 juli 2013

Roadtrip till Småland

I natt cirka kl 3 så parkerade vi vid vårt hus. Hemma. Efter fyra dagar i bil så var det rätt skönt att komma hem. Vårt mål för resan var Glasriket. Vi hann med så många som 11 (12) glasbruk både nedlagda och fortfarande aktiva. Vi tog småvägar ned till vårt delmål som var Linköping, större chans att träffa på loppisar. Vilket vi ju såklart gjorde :) I Linköping stannade vi en natt och fortsatte sedan ned mot Målerås där vi hade bokat ett vandrarhem för två nätter. Glasbruken varvades med loppis i flera dagar. Vi hann med dessa i kronologisk ordning.
 1. Lindshammar
 2. Rosdala
 3. Åseda
 4. Kosta
 5. Sea
 6. Strömbergshyttan
 7. Bergdala
 8. Skruf
 9. Johansfors
 10. Boda
 11. Pukeberg 
Målerås hann vi dock aldrig med fast att vi bodde i byn. Fotade skylten gjorde jag, alltid något. Det var lite trixigt med öppettider på bruken. Oftast så var vi på g redan strax efter kl 9 men de flesta öppnade inte förens kl 11 och då var vi redan på språng vidare. Det är några som jag bara fotat skylten på men som inte hade öppet just när vi var dit.

Framöver så kommer det mycket bilder från bruken och loppisarna/fynden runt omkring. Här ser ni en samlingsbild på vad vi fick med oss hem.

Roadtrip fynd

//Therese

4 kommentarer:

 1. Härligt. Jag har också befunnit mig i Linköpingstrakten. Det blev stopp på bl.a. Nostalgimix, Magasinet och Nostalgiladan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tog sån tid på oss ned till Linköping och på söndagen var det mesta stängt som jag hade tänkt åka till. Dina stopp verkar inte så tokiga :)

   Radera
 2. Hej
  synd ni missade Orrefors där finns norrbyggdens loppis
  en skola i två plan och även gymnastiksalen finns det prylar
  även inne i Orrefors finns det fler sen finns det i Nybro en del
  loppisar och i Emmaboda finns miljöstationen och sabines loppis
  kvarnen i lindås röda korset.fenix hembageri med 50 talscafe
  eriksmåla finns 2 loppisar lite tips till nästa gång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för tipsen de får jag absolut spana in vid nästa tillfälle. Dock hann vi med en loppis i Nybro och det var till Ria.

   Radera