söndag 3 juni 2012

Gefles Eva


Det började med en kanna på en loppis i Sundbyberg, jag kallar stället för "Stöket" eftersom man får rota både högt och lågt för att hitta något. Denna stod faktiskt på en hylla och är i väldigt fint skick. Vilket faktiskt förvånade mig.Tror att jag betalade ca 40 kr. Fatet budade jag hem någon månad senare. 


Jag har försökt att hitta någon mer info om denna serie Eva från Gefle men har inte lyckats. Jag har sett bla kaffekoppar men de har murrigt brunt i sig men liknande blad och det känns inte helt klockrent att de skulle höra ihop även om båda heter Eva och kommer från Gefle. Någon som vet?


Igår satt jag och slösurfade lite medans Jonas var tvungen att jobba och hittade en annons på Blocket med just denna serie. Så nu har jag förutom tillbringaren och det större uppläggningsfatet, 4 djupa tallrikar, 4 assietter, 5 flata, 1 mindre uppläggningsfat och ytterligare 1 större uppläggningsfat. Det är någon del som har ett litet nagg, en annan en liten dekormiss och en tredje är lite blekt, men allt som allt i väldigt fint skick. Detta för 200kr


Så skulle det vara någon där ute som sitter inne på lite mer info om denna serie så skulle jag vara tacksam om ni ville dela med er.

//Therese


2 kommentarer:

  1. Ska kolla i boken när jag kommer hem, men har för mig att den kom i slutet av 60-talet och att det är Berit Ternell som är formgivare. Återkommer!

    SvaraRadera
  2. Jag har också fått för mig att det kan vara Berit Ternell, men jag har inte fått det bekräftat någonstans. Skulle bli superglad om du hittade mer info :)

    SvaraRadera