måndag 17 september 2012

Tre och en halv vecka i Kina

Anledningen till min frånvaro denna gång är att jag har varit tre och en halv vecka i Kina. Det har varit en intressant resa till ett land som är så väldigt mycket annorlunda är vårt. Här kommer lite bilder.
Kinesiska muren
Den förbjudna stadenPanda på Peking ZooThe Bund i ShanghaiSolnedgång på HainanTerrakotta armén i Xian

Vi började vår resa i Beijing där vi besökte Kinesiska muren, Den förbjudna staden och Peking Zoo. Vi åt Peking anka (som var jättegott) och besökte marknader.
Resan gick vidare till Qing Dao för att besöka vänner som bor där. En fin stad med stränder och mycket renare och klarare luft än Beijing.
Shanghai var staden vi hamnade i sen, där gick vi på marknad och gick utefter The Bund.
Hong Kong är en stad vi gillar skarp. De kör på vänster sida av vägen, de flesta pratar engelska och det är mer internationellt, men sen är det ju också en gammal brittiskt koloni. Victorias peak var vi upp till och hade utsikt över hela staden.
Macao var vi till över en dag. Det var en portugisisk koloni och i den gamla delen av Macao så är stilen mer europeisk.
Hainan är Kinas svar på Hawaii. Stränder med kokosnötspalmer och butiker med Hawaii skjortor. Vi badade i havet, köpte te, vilade och såg på när stora folksamlingar dansade intill stranden.
Terrakotta armén finns i Xian. Mäktigt att se med en stor historia. Xian är en fin stad där vi gärna hade spenderat mer tid.
Tillbaka till Beijing med lite mer besök på marknad och inhandla de sista presenterna.

Nu sitter jag här i lugnet i min fåtölj och försöker smälta alla intryck. Kina är annorlunda, lite märkligt land med mycket liv och rörelse. Jag är glad att vi gjorde denna resa.

//Therese

2 kommentarer:

 1. Underbart! Jag har fortfarande den där komiska bilden för mina ögon.. Glad att du är hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är oxå glad att vara hemma! Du får se fler bilder sen :)

   //Therese

   Radera