onsdag 31 juli 2013

Roadtrip till Småland

I natt cirka kl 3 så parkerade vi vid vårt hus. Hemma. Efter fyra dagar i bil så var det rätt skönt att komma hem. Vårt mål för resan var Glasriket. Vi hann med så många som 11 (12) glasbruk både nedlagda och fortfarande aktiva. Vi tog småvägar ned till vårt delmål som var Linköping, större chans att träffa på loppisar. Vilket vi ju såklart gjorde :) I Linköping stannade vi en natt och fortsatte sedan ned mot Målerås där vi hade bokat ett vandrarhem för två nätter. Glasbruken varvades med loppis i flera dagar. Vi hann med dessa i kronologisk ordning.
  1. Lindshammar
  2. Rosdala
  3. Åseda
  4. Kosta
  5. Sea
  6. Strömbergshyttan
  7. Bergdala
  8. Skruf
  9. Johansfors
  10. Boda
  11. Pukeberg 
Målerås hann vi dock aldrig med fast att vi bodde i byn. Fotade skylten gjorde jag, alltid något. Det var lite trixigt med öppettider på bruken. Oftast så var vi på g redan strax efter kl 9 men de flesta öppnade inte förens kl 11 och då var vi redan på språng vidare. Det är några som jag bara fotat skylten på men som inte hade öppet just när vi var dit.

Framöver så kommer det mycket bilder från bruken och loppisarna/fynden runt omkring. Här ser ni en samlingsbild på vad vi fick med oss hem.

Roadtrip fynd

//Therese

tisdag 23 juli 2013

Berså x 3

Under hela min uppväxt har dessa skålar alltid funnits där. Den minsta serverades det allt som oftast gröna ärtor i, säkert annat också men älskar man ärtor och älskar man skålen Berså så är det nog lätt att det är det man minns :)

Berså
För ett par månader sen så fyllde jag år och i present av mamma fick jag dessa. Ett par av de är lite blekta i dekoren men vad gör väl det, då kanske jag till och med törs använda de precis som min mamma har vågat använda de i alla år.


//Therese

onsdag 17 juli 2013

Mycket av min tid

Mycket av min tid spenderar jag numera i vår trädgård. Är det inte för att jaga mördarsniglar och kirskål så är det för att bara njuta av den. Bjuder på en mini kavalkad av bilder. Njut.










Vårt hem och vår trädgård är min oas. Det är sådan skillnad mot att bo i lägenheten vi bodde i, som inte hade någon balkong ens. Det hela vart ett stort projekt för att få känna lite gräs under fötterna, vart ska man gå, hur långt är det dit, måste vi färdas, ska vi ha med oss något att äta osv. Nu kliver vi bara ut genom dörren, drar in luften i lungorna, borrar tårna i gräset och börjar magen kurra ja då tar man ett kliv in igen och fixar något.

Man kan ju tro att vi har vuxit fast i trädgården och inte alls hunnit med loppisar men jodå vi har hunnit med det också. Desto sämre är det med uppdateringarna kring fynden. Håll ut en liten stund till för snart skymtar semestern om bara ett par dagar. Woho!

//Therese


tisdag 2 juli 2013

Mässing ihop med teak

Vid samma tillfälle som jag hittade kopparna så hittade jag även dessa fina ljusstakar.


Mässing ihop med teak

Lite vibbar får jag om att det kanske kan vara ett hemmabygge då de är skruvade både underifrån och inne i ljushållaren och är inte helt raka. Men vad gör väl det om det skulle vara så. 30 kr för paret.

Den här sötnosen har nu fått sig en kompis i form av en hare. Inte helt olik den haren (en riktigt alltså) som brukar softa omkring i vår trädgård. 

Haren

//Therese