söndag 24 februari 2013

Vad har hänt sen sist?

Vad har hänt sen sist? Det var ju ett litet tag sen nu.

Häromveckan så var vi en sväng till Myrorna. Hittade denna fina Karl Homberg glasburk med lock. Den fick sitt givna syfte direkt när vi fick besök av en kompis som kom med klassikern Marianne (den blåa varianten är farligt god har jag märkt). Samtidigt som vi köpte denna så fick också två djupa tallrikar Stina från Gefle följa med hem. De har inte hunnit fastna på bild ännu då vi redan använder de flitigt.


Mums med Marianne!


Karl Holmberg

Jag har varit på möbelmässan en sväng och kikat med en av mina bästa. Detta har blivit som en liten tradition för oss enda sens vi gick på estetiska konst och form tillsammans. 
Det vart inte särskilt många bilder att bjuda på här, men en sak jag noterade var att orange och grönt är på ingång (?). I en monter hittade jag inspiration till ett pyssel.


Tjusigt värre

Helgen efter när jag var på symässan tillsammans med Sofie, en ny bekantskap via pysselträffarna så inhandlades dessa med tanke på just bilden ovan. Får se vad jag lyckas få ihop. Symässan var för övrigt en jätterolig mässa även för en sån som mig som inte alls kan sy och trevligt sällskap hade jag också.


Den här helgen har bestått av att kånka kartonger med ett tänk att var sak har sin plats. Köpt en soffa på Blocket har vi också gjort som vart superfin i vår umgås del i vardagsrummet. Mer om den senare kanske (även om den inte är retro). Planen att slipa och olja klart den "nya" teakhyllan i helgen fick vänta lite då soffköp och lite annat kom emellan.


En omgång med Müssli hanns med också


//Therese

tisdag 5 februari 2013

Ordet slänga

Jag har en "allergi" och det är när folk använder sig av ordet slänga. Senast idag fick jag höra att någon skulle vara tvungen att slänga saker för att få plats i ett mindre boende. Jag försökte med "Ja ut på Blocket och så?" "Nä slänga, orka hålla på med Blocket"..... och där får jag bita mig i tungan för att inte hamna i diskussion.
Varför slänga? Om man ändå gör sig besvär att åka till ett återbruk och kasta grejerna/möblerna/kläderna, varför inte åka till tex Myrorna, Stadsmissionen eller till annan välgörenhet?
Vad är skillnaden? Vissa kommer ju till och med och hämtar gratis hemma hos dig, ett telefonsamtal så är det klart.

När denna situation uppstod idag så hade Jonas tänkt tanken "det där tog hon bra" (fast jag egentligen bara bet mig i tungan) och nu sitter jag här och eldar upp mig i min blogg samtidigt som jag beklagar mig för min karl ;)

Självklart pratar jag inte om sådant som faktiskt är trasigt, inte går att laga och som ingen annan kan tänkas vilja ha. Det får slängas.

//Therese

måndag 4 februari 2013

Pysselträff/syjunta

Igår så var det då dags för pysselkväll/syjunta hos Loppistan igen. Så roligt att träffas under de här formerna och lära känna människor som man kanske aldrig skulle ha lärt känna annars. Kul att även träffa Maine som har bloggen Designkarameller som jag har kommenterat hos ibland!

Mitt första pyssel under förra säsongen var en virkad halsduk och som tur är finns det inga bildbevis på den däremot så har faktiskt min sambo använt den fast jag kanske gav honom halsduken mest på skoj. Tänk er vimpel stajl med oregelbundna kanter på det hela.

Däremellan så har jag faktiskt lyckats med att virka en rund trasmatta. Det var svårt att få in snitsen i början och jag vet nog inte riktigt hur jag har gjort heller men jag måste säga att jag är lite imponerad själv att jag hade tålamodet och att den vart klar :)



Bildbevis 1


Bildbevis 2

Ibland så pluppar mitten upp men det är bara att stampa till så är den platt igen, inte så noga ;)

Bildbevis från pysslet igår får bli en cliffhanger då det är work in progress och ska fortsättas på vid ett annat tillfälle, man skymtar dock lite inne hos Loppistan om man är nyfiken och vill se hur vi hade det.

//Therese

söndag 3 februari 2013

Nya fynd på nya loppis marker

Var iväg en sväng igår på loppis i området dit vi nu har flyttat. På första loppisen så hittade Jonas kupglas som han ska dricka finöl i, 6 st för 5 kr stycket. Hittade även en present till hans syster som vi tyckte var precis hennes stil.
På loppis nummer två hittade jag denna stora vas (ser mindre ut på bilden) från Gabriel. Under står det Gabriel Sweden KB109. 65kr fick jag ge för denna skönhet som genast fick sin plats i köksfönstret.


Kontrasten mellan ruffigt yttre och glaserat inre är bara så grymt.

Nu ska jag iväg och pyssla så hinner inte skriva så mycket mer. Är det någon som vet något mer om denna fining så skriv gärna en rad, det uppskattas mycket.

//Therese