måndag 10 oktober 2011

Matlagning med Kaj Franck

Är själv hemma i kväll och gjorde det lätt för mig och slängde ihop en pastasås. I Kaj Franck kastrullen ligger en majskolv och kokar. Just denna kastrull hade jag och lekte med i lekstugan när jag var liten, hade fått den av en granne. Hittade den igen när jag och min pappa gick igenom ett förråd vi har, där jag bland annat förvarar alla leksaker. Trots att den har lekts med i lekstugan så är den i gott skick.





//Therese

Note: Lovade att återkomma om tavlan vi köpte häromdan, men det får bli en cliffhanger då vi har samlat ihop lite info om den.

lördag 8 oktober 2011

Loppispromenad

Jag och Jonas gick på en promenad (en riktigt höstig sådan) tidigare idag. Gick förbi en liten loppis som vi tidigare inte hade varit till. Hittade tyvärr ingenting där som fick följa med hem. Såg dock en fin papperskorg i brunt skinn som jag vart lite sugen på som skulle ha kunnat funka som kruka.

På loppis nummer två så hittade vi en tavla som vi båda la märke till rätt snabbt. Återkommer om den i morgon när jag laddat upp bilder.
Vi har tidigare lämnat grejer till den loppisen, sådant som inte har gått att sälja när vi själva stått på loppis. Så när vi gick runt där så dök det upp lite grejer här och var som vi kände igen. Lite roligt att se vad som har blivit kvar och hur de har prissatt det.

//Therese

Hus & Hem Retro

Som så många andra så har jag gått och längtat efter att nr 2 av Hus & Hem Retro skulle komma ut i butik. Jag hade tom skrivit upp det i min kalender för att inte missa. Så när jag kom hem från jobbet i torsdags så smet jag in på Pressbyrån det första jag gjorde. 



Tidning nummer två var minst lika bra som den första. Nu blir det en prenumeration! ;)

//Therese



söndag 2 oktober 2011

Täby bakluckeloppis

Upp klockan 8 i morse för att sedan bege oss till Täby bakluckeloppis, den här gången för att sälja själva. Det gick bra måste jag säga med tanke på att det inte var något av värde direkt av det vi sålde. Skönt att få lite rensat. Det blir lätt lite dubbletter och mycket av allt när man blir sambo :)
Nu var det här sista tillfället för i år på Täby gallopp men faktiskt första gången vi sålde där. Vid nästa rensning så kommer vi garanterat åka dit igen.

Vi lyckades att inte köpa på oss något idag vilket är en liten bedrift i sig, det som räddade oss var nog att det stundtals var högt tryck och man var nästan tvungen att stå två hela tiden med undantag för fika och kisspaus :) Jag stod dock länge och sneglade på ett grönt ljusfat hos grannen och en stickad tröja men det fick bero.

//Therese